Dags att boka rum för SM 2017 i Östersund!

 Publicerat 2016-07-27 (av Peter Siegel)

Under sex dagar i juli 2017 kommer SM i Nationellt pistolskytte att skjutas i Östersund igen. Senaste gången där var 2001. Den 11-12 juli arrangeras SM i Militär snabbmatch och från 13 - 16 juli är det dags för det Nationella SM:et i precisionsgrenarna, samt fältgrenarna. Ett gott råd är att boka rum redan nu!

  

Platsen för SM 2017 är ”Lungre skyttecentrum", d.v.s. LUNGRE MOTORSTADION, ca 10 km bilkörning från Östersund och 6 km ifrån korsningen E14/riksväg 87, utefter riksväg 87. Till skillnad från i år så börjar SM-veckan med två dagar Svenskt Mästerskap i Militär Snabbmatch och fortsätter sedan som det vanliga Pistol-SM, det 77:e i rad sedan begynnelsen 1941 i Stockholm.

 

NP-redaktörerna Peter Carlsson & Anna Törnqvist har redan rest till Östersund för ett preview-reportage I NP 1 – 2017, som då även kommer att innehålla den officiella SM-inbjudan. I nästa års första NP kommer Peter & Anna berätta om hur det kommer att gå till SM 2017. Svenska mästerskapet i Östersund 2017 går alltså inte på Grytans skjutfält som för 16 år sedan, det stället är en flyktingförläggning nuförtiden.

 

Viktigt så här långt är dock att preliminärboka rum till juli nästa år! Ångrar man sig är det inget problem att ändra bokningen eller att avboka helt och hållet. På de flesta hotellen går det bra att ändra sig till kort innan bokningen utan att det kostar något.  MEN – det gäller att ha sitt boende fixat, det är lugnast så!

 

Vi ses i Östersund!       LYCKA TILL!

 


SM 2001 i Östersund invigdes med fanfarer …

 
LADDA!  … och med dunder och brak den gången! Vad ska de hitta på 2017?  ELD!


Skjutledaren för precisionen satt inne då, men alla andra stod under bar himmel tills stormen kom …
… och precisionen för äldre veteraner fick avbrytas efter 5 serier!


Men i år står vi i skjuthall, samt hoppas på bra väder under hela ”skyttefesten”!


LYCKA TILL på SM 2017 i Östersund i vackra Jämtland!