Publicerat 2016-02-02 (av Peter Siegel)
 
TÄND, men inte SPÄND!

En olycka händer så lätt! Joackim Norberg kunde nästan ha tangerat sitt hittills högsta resultat på 295 poäng i snabbskyttematcherna. Men i ett lyft i femte serien i C3 låg han på för mycket och skottet gick av innan han kom in i tavlan. Med bara 4 skott blev det ändå 40 poäng och trots det lilla missödet totalt hela 284 poäng, vilket var fjärde bästa resultatet i vgrp C.

 

En bom kan till synes hända även den bästa! Alla andra normalbegåvade kan trösta sig med det när det inte går som man vill. Ett vitt skott är inte roligt, men händer ibland om skytten antingen är för het på gröten eller rycker av skotten. Snabbskyttetekniken måste sitta i ryggraden och vara lika bra vid varje skott om man vill prestera bra resultat!

 

Ett bra resultat, dagens högsta, sköt i alla fall Håkan Sjöberg från Livgardet i vgrp B. Hela 290 poäng gav honom segern i den vapengruppen. Bra var även Per Qvarnströms resultat på 289 poäng i C3 som gav en första placering. På andra plats kom Joackim Norberg med 284 poäng, men med en förarglig bom. Synd, för Jocke började så bra – 50, 48, 50, 49, 40 (med bara fyra skott!) och slutligen 47. Skyttens tillvaro är som sagt full av utmaningar som kräver ett starkt psyke både i framgång och speciellt också efter motgång. Men Jocke har klarat många internationella tävlingar på bästa sätt och har säkert lagt den lilla fadäsen bakom sig redan innan han ens lämnade Lidingös skjuthall.

 

Både Per Qvarnström och Joackim Norberg sköt sedan 286 poäng i ÖC, vilket motsvarar 47,66 poäng i snitt. Ett helt godkänt resultat. Bästa dam var som vanligt Liselott Såmark.

 

En omgång, den femte, är kvar och det ska bli spännande att se vilka som vinner sina respektive vapengrupper och skytteklasser. För det krävs dock att man har deltagit i alla fem omgångar!


VARMT VÄLKOMNA!
Sa skjutledarna Jan Österman och Jan Nee.


Provserie!     LADDA!


Liselott Såmark får en ny spegel av Jan Nee efter provserien


Jocke Norberg låg på för hårt, skottet gick redan på vägen upp i tavlan.
Men - trots detta lilla missöde blev det 284 poäng!


Jan Nee räknar poängen – kollegan Jan Österman noterar.


Resultaten överförs direkt till datorn och skickas ut så fort som möjligt.