”TÄND ETT LJUS OCH LÅT DET BRINNA!”


 
Publicerat 2016-11-25 (av Peter Siegel)
 

För många människor som provade på pistolskytte tändes nog ett ljus när de märkte att just denna spännande sport kunde vara något för dem. Komponisten av ”Tänd ett ljus”, artisten, musikern, sångaren och skivproducenten Lasse Lindbom är en mångsidig person som gärna vill prova på nya saker. På min fråga om han ville testa pistolskytte kom ett snabbt: - Ja visst, gärna!

  

Lasse Lindbom genomgick en snabbutbildning i säkerhet, vapenhantering och skjutteknik och fick då prova på allt från kaliber .22 till magnumrevolver. Det gick faktiskt ganska bra, för Lasse tog till sig instruktionerna och försökte stå rätt, sikta rätt, andas rätt, samt det viktigaste, att krama av skotten. Resultaten visade att han faktiskt hade anlag för sporten, både precision och snabbskytte på fältfigurer fungerade bra för att vara nybörjare.

 

– Spännande det här med pistolskytte! Det hade jag ingen aning om! Var Lasses spontana kommentar.  – Man hör inte så mycket om pistolskytte om det inte är OS förstås. Ragnar Skanåkers bravader har man ju hört talas om. Men, jag visste t.ex. inte att det fanns så många som 17 000 aktiva pistolskyttar i Sverige. Inte heller att det finns så många olika grenar och så många tävlingar runt om i landet. Lördagar, söndagar krockar det tyvärr lite med mina spelningar, men det skulle vara kul att få vara med.

 

Efter att ha skjutit flera olika vapen och kaliber säger Lasse: – Toppen. Det här var ju kul och magnumrevolvern small riktigt högt och stegrade sig! Tekniken i pistol- och revolverskytte skiljer sig tydligen lite från det man ser i Western- och gangsterfilmerna. Jag förstår nu att om man ska träffa någonting får man verkligen sikta ordentligt! Helt uppenbart är också att man måste träna mycket om man vill bli bra! Men visst är det här en jättekul och spännande sport! Tack för att jag fick prova på!
 

Spela melodin "Tänd ett ljus och låt det brinna"! (om din web-läsare inte stöder automatisk uppspelning)
 


Lasse Lindbom började med en Morini kal .22 och provade sedan …

 


… en 7,65 Neuhausen …                          … och till sist en S&W .357 magnum!

”Det var jättekul att jag fick prova på!” Sa Lasse.

 

GOD JUL!

 

Mest känd så här i juletider är Lasse Lindbom för låten ”Tänd ett ljus och låt det brinna!” som han komponerade redan för länge sedan och som spelas i radio och TV varje jul sedan dess. – En dag 1987 kom jag hem med hela refrängen till "Tänd ett ljus" färdig i huvudet. Kände direkt att det var nåt bra. Berättar Lasse för kretsnytt- och NP-reportern Peter Siegel. Gruppen TRIAD bildades då med Lasse Lindbom (bas och sång), Niklas Strömstedt (keyboards, gitarr och sång) och Janne Bark (gitarr och sång). Bandet spelade sedan in en LP-skiva som blev en stor succé. Vill man veta mer om Lasse kan man gå in på www.lasselindbom.se och läsa om hans långa och framgångsrika karriär inom musikbranschen. Lasse hade flera egna band som Lasse Lindbom Band, Landslaget, The Husbands och Triad, samt att han var producent för Ulf Lundell, Gyllene tider, Marie Fredriksson, Carola, med fler. Och – karriären är inte slut än!