Glädjande nyheter om Hacksjöbanan!

 
Publicerat 2017-03-13 (av Peter Siegel)
 

Äntligen fick skyttarna på Hacksjön ett svar om förhållandena på de av polisen med skjutförbud belagda banorna.  Peter Siegel, reporter för NP och kretsnytt, som tillsammans med alla andra aktiva pistolskyttar på Hacksjön var besviken över HSO:s strandade hantering av driften och underhållet av banan och aldrig fick något tillfredställande svar därifrån, kontaktade nu Botkyrka kommun direkt om besked. Kommunens svar var tillfredställande!

 

 Det stora avbrottet i verksamheten på Hacksjön var och är fortfarande en katastrof för den stora mängden aktiva pistolskyttar på Hacksjön. Sedan juni förra året hade man ingen 25-meters pistolhall längre. Byggandet av en ny och större skjuthall och upphävandet av skjutförbuden låg helt stilla. Det gjorde även alla krets-, nationella- och klubbtävlingar på Hacksjön! Av HSO, som skulle sköta driften på banan, fick klubbarna och skyttarna inget svar. När C-banan med en ny och större skjuthall skulle kunna tas i bruk igen var det ingen som visste. Michael Axell är nu avsatt som ordförande i Grödinge och även HSO:s dagar tycks nu vara räknade.  Kretsnytts reporter Peter Siegel som tidigare skrev om den låsta situationen på Hacksjön, som verkligen likade MOMENT 22, kontaktade till slut Botkyrka kommun i hopp om ett uttömmande och positivt svar.

 

Beskedet från Botkyrka Kommun var glädjande som det framgår av mejlet:

 

 

Hej Peter.

 

Vi har tagit emot din mail angående rådande situation på skjutbanan.

Vi förstår att du med flera skyttar upplever det som stressande att anläggningen inte fungerar som avsett. Vi har dock inte ”vilat på hanen” utan vidtagit all åtgärder som står tillbuds för att häva skjutförbudet. Det har bland annat inneburit att vi handlat upp en markentreprenör (NCC) för att utför markjobben. Vi har sökt erforderliga bygglov för såväl höjning och förstärkning av vallar samt för en ny skjuthall C. Vi har ännu inte fått klartecken att starta, men ligger på om det.

Vår målsättning är att markentreprenaden blir klar i april/maj och skjuthall C i juni/juli (upphandling inleds nu).

Vi har också anlitat konsulter som har sett över organisationen och som kommit med förslag till ett samarbete med annat innehåll framöver.

 

Vänliga hälsningar

Åke Roxberger

BOTKYRKA KOMMUN

Kultur och fritidsförvaltningen

147 85 Tumba

 

Skyttarna på Hacksjön kan nu bara hoppas att kommunens tidsplaner håller, skjutvallarna åtgärdas och skjutförbuden kan hävas, samt (och inte minst!) att den nya större skjuthallen färdigbyggs.  Blir det klart till juni så har pistolskyttarna en liten chans till träning före våra nationella Svenska mästerskap mellan 11 och 16 juli 2017 i Östersund!

 

De aktiva pistolskyttarna på Hacksjön håller tummarna och andan!

 


Den gamla, sneda hallen med läckage i taket har tjänat ut och är borta sedan juni 2016,
men pistolskyttarna behöver nu en bättre, större och modernare skjuthall så fort som möjligt!