HÖSTFÄLT - när det är som bäst!

Publicerat 2017-10-19 (av Peter Siegel)
 

 Det härliga höstvädret på årets EGGEBYTRÄFFEN lockade skyttarna att genomföra hela 310 starter på skjutbanan i Upplands Väsby. Strålande sol, gula och röda löv på träd och buskar gjorde tävlingen även till en fin naturupplevelse! De som inte lyckades så bra denna gång kunde med rätta säga: - Vi hade i alla fall tur med vädret!

 

Upplands Väsby Psk:s skjutbana med hela 65 platser ligger i Eggeby, varav namnet EGGEBYTRÄFFEN. Där finns plats att lägga sex kompakta fältstationer i rad. I anslutning till dessa 25-metersbanor finns även en 50-metersbana där man kan lägga ytterligare två fältstationer. Åtta stationer att avverka på kortast möjliga tid och dessutom i plan terräng lockar alltid många tävlande. Speciellt (äldre) veteraner är glada att slippa långa vandringar över berg och dal!

 

De första fyra stationerna (med vändställ) skjuter man gemensamt, samma sak med de därpå följande två fasta stationerna. Sedan går man runt hörnet till station 7 och 8, som ligger på den anslutande 50-metersbanan. Även där skjuter två patruller tillsammans. Hela banläggningen är bra genomtänkt och effektiv. Bara elektroniken inte krånglar som förra året, för då blir det förseningar. I år var det dock inga problem alls! Lite förseningar p.g.a. en del vapenfel måste tillskrivas skyttarna och inte arrangören. Rengjorda, servade och fungerande vapen hade varit en fördel!

 

Jim Forsberg, Rosersbergs Pk, blev Eggebyträffens bästa skytt genom att vinna både vgrp C och revolver. Men så är han också regerande kretsmästare i båda vapengrupperna! I C var det dock så att det fanns tre som kom på första plats, Jim Forsberg, Anders Eklund och Lars Hagman från Hedemora. Dessa tre hade nämligen skjutit fullt och hade exakt samma särskiljning på 46 poäng.

 

I revolver var det Jim Forsberg och Björn Segendorff, Salems Pk, som sköt fullt, men Jim hade 47 mot Björns 37 särskiljningspoäng.

 

I vgrp A segrade Torbjörn Lindström från Roslagens Pistolskyttar som ende man som sköt fullt i den svåra vapengruppen.

 

I vgrp B segrade Mattias Sand, ACPK. Han sköt fullt med 45 poäng i särskiljning. MEN, det fanns faktiskt en skytt till som sköt fullt, nämligen Stockholmspolisens Maud Rylander som hade lite sämre särskiljningspoäng. Gissa om Maud blev glad över att ha skjutit FULLT!

 

Även solen har fläckar! Förvånansvärt var att Lennart Rehnström som i vanliga fall tycks ha abonnerat på första platsen i veteran yngre, denna gång bommade ett skott och landade på andra plats. Vann gjorde Mälarhöjdens Per Bjurneliuz som sköt fullt som enda i vet/yngre. Bland äldre veteranerna segrade Willy Heyman från Gripen Pk med 71 poäng. Max poäng var då 73 i alla vapengrupperna.

 

När det gäller fältskyttetävlingar runt Stockholm, så är det nu bara finalen av Fältserien (nr 4) kvar - även den arrangeras i Uppl. Väsby - samt Enaträffen i Enköping den 22 oktober och inte att förglömma Stockholms senaste ”fältskyttetillskott”, den nya fälttävlingen i vgrp C på Torsjöbanan i Södertälje.

 

”TORSJÖTRÄFFEN” är nystartad och arrangeras av Södertälje Pk den 5 november 2017.

 

 
Lika bra att ta en korv - eller två - på en gång!               Det räknas väl inte som doping?

 


Caroline Dahlström visar kontrollmärket och tar emot förutsättningar för årets EGGEBYTRÄFFEN.

 


Station 1 till 4 med vändställ sköt samtidigt.

 


Station 1:  1 målgrupp, 3 figurer, St U, 3 visningar: 5 + 4 + 3 sekunder med 2 sek emellan, 12 sekunder.

 


Station 2:  2 målgrupper, 4 figurer, St U, 14 sekunder.

A: första och sista 2 sekunder, B: 10 sek däremellan, poäng i C25 i B-målet.

 

Station 3:  2 målgrupper, 4 figurer, St U, 16 sekunder.

A: I-----5-----I      I----4----I      I---3---I direktväxel

 B: I--2--I           I--2--I direktväxel

 

Station 4:  2 målgrupper, 4 figurer, St , A: 6 + 6 sekunder, B 3 sek däremellan, direktväxel.

Poäng i C20.

 

Station 5:  1 målgrupp, 3 figurer, St U 45, fast, 12 sekunder.

 

Station 6:  1 målgrupp, 3 figurer, St U 45, fast 12 sekunder.

 

Två stationer kvar - sjuan och åttan - som låg på 50-metersbanan.

 

Station 7:  2 målgrupper, 2 figurer, St U 45, 16 sekunder.

 

Station 8:  2 målgrupper, 2 figurer, St 45, 16 sekunder.

 

;- )         +        :- (

En blick på resultaten gjorde några glada och några ”bedrövade”!

 

Jim Forsberg, här med sin Lena,

var i alla fall glad över att ha vunnit både vapengrupp C3 OCH R3!