DENNA GÅNG BAKLÄNGES

  
Publicerat 2017-06-05 (av Peter Siegel)
 

På kretsmästerskapet i fält C och på ÖSM fanns station 1 närmast tävlingscentrum, på Fältserie 3 började man ”vid horisonten”. Vägen dit var lång, men för varje station närmade man sig sakta tävlingscentret igen. De totalt fyra fältserietävlingar är av lite enklare slag, alla mål är fasta och patrullerna utser sin egen stationschef. Detta fungerar dock alldeles utmärkt!

 

Fältserien nummer 3 arrangerades på Svea Livgardet i Kungsängen, ett välkänt ställe sedan många decennier. Stationerna som fanns där i början tidigare år är borttagna. Denna gång fick man gå lite längre bort i terrängen och börja där med att gå fältskytteslingan baklänges. Den variationen var ett nytt sätt avverka banan.

 

Fast nya fältserien har en något enklare banläggning med enbart fasta mål är det därmed inte sagt att det är lätt eller lättare än andra fältskyttetävlingar. Det gäller fortfarande att träffa även de minsta figurerna, samt att samla så många särskiljningspoäng som möjligt. Max poäng var denna gång 73 (norsk räkning) mot 75 vid de första två deltävlingarna.

 

Att banan trots allt inte var den lättaste kunde man utläsa resultatlistan, för fullt sköt bara fem (5!) skyttar totalt av 198 genomförda starter. Dessa duktiga skyttar var Niklas Gårdh, Roslagens Ps, Mattias Kunto, Handens Psk, och Mattias Sand, ACPK, i vapengrupp C3, samt Hans Ehn, SAPK; i C2, samt Johan Backe, ACPK, i A. Ingen lyckades skjuta fullt i vapengrupp B och egendomligt nog inte heller i revolver. I R var det dock fyra skyttar med ett skott borta och i B två man med en borta.

 

Väderförhållandena var det allra bästa, lagom 18 grader, ljust, men ingen motsol och floran var av försommarkaraktär. Perfekt för fältskytte!

 

Nästa och sista deltävlingen, finalen, arrangeras den 28/29 oktober 2017.

Glöm inte att anmäla er i tid!

LYCKA TILL!

 

 
Utgående och inkommande patruller möts på vägen.

 


Följ vägen mot station 1 - som dock låg längst bort den här gången.

 


Station 1:   1 målgrupp, 3 figurer, Stå U 45, 12 sek, poäng i C20.

 


Station 2:   2 målgrupper, 3 figurer, Stående Utan 45, poäng i C25, 14 sekunder.

 

.
Station 3:   Långhållet, 2 målgrupper, 3 figurer, Stående 45, 12 sekunder.

 


Salemskytt fick eldavbrott och sköt om på långhållet.

 


Station 4:   1 målgrupp, 4 figurer, Stående Utan 45, 12 sekunder.

 


Halva banan avverkad!    ”Tillbaka till femman!”

 


Station 5:   1 målgrupp, 3 figurer, Stående Utan, 12 sekunder.

 


Station 6:  COLOSSEUM fast, 1 målgrupp, 3 figurer, sittande, 12 sekunder.

 


Artikelförfattaren eldar på!
Station 7:  Rullbommen (orörlig) Stående 45, A + B 14 sekunder, poängräkning i C20.

 


Station 8:   1 målgrupp, 2 figurer, Stående 45, poäng i C25. 14 sekunder.