”DET VAR DET GRÖVSTA!”


Publicerat 2017-05-27 (av Peter Siegel)
 

GROVFÄLTEN i Rosersberg arrangerar varje år en grovfältskjutning som drar mycket folk! Så även i år på Kristi Himmelsfärds Dag, torsdagen 25 maj 2017. Skyttarnas allmänna uppfattning var: Bra fältskytteterräng, bra banläggning och – inte minst – trevliga funktionärer. Även vädret var kanon!  Vad kan man mer begära?

 

Rosersberg Pk kör som vanligt med fyra vapengrupper, A och R, samt .357 Magnum och .44 Magnum. Standardmedaljer delades ut i A och R. Vapengrupp C och B får man tävla i någon annanstans för på Rosersbergs Skyttecenter Tallmilan ska det smälla ordentligt. En tävling alltså för riktiga kvinnor och riktiga män!

 

Vid ankomsten välkomnades man som vanligt av Göran Franzon och Co i sekretariatet och vandrade då vidare till vapenkontrollen. Efter ett tag ropades man upp utanför det stora och fina klubbhuset som nu även har fått en stor fin ramp för rullstolar.

 

Efter uppropet bar det iväg till första station som bestod av två blå figurer, ett B-mål och ett S-mål med poängberäkning. Banläggarna Lars Adsjö och Robert Tennisberg gjorde det inte allt för svårt i början på denna poängfältskjutning. Klass 1- och klass 2-skyttar kunde där placera 5 skott i det stora B-målet och ett i S-målet och därmed komma igång och få lite självförtroende. Följande sju stationer innehöll en gunga, ett löpande mål med tre visningar och till slut ett långhåll. Bra variation och lagom svårighetsgrad utmärkte årets grovfältskjutning. Att vädret också var kanon var bonus!

 

Torbjörn Hamrin från Lövsta i vapengrupp A och Thomas Beck från ACPK i revolver, bemästrade banan bäst. Båda sköt fullt och hade högsta särskiljningspoäng, 160 respektive 158. I klassen .357 Magnum segrade Gunnar Karlsson från Eskilstuna Handeldvapenförening och i .44 Magnum, Per Bergfeldt från Rosersbergs PK.

 

Resultaten som kunde följas kontinuerligt på en stor skärm i serveringen och som lades ut på nätet direkt efter avslutad tävling. Penningpriserna kommer att skickas till vinnarna omgående.

 

Allt som allt –

en lyckad fältskyttetävling arrangerad av en engagerad pistolskytteklubb!


 


Det hänger på vikten!    GODKÄNT eller EJ!


Station 1:  Stå U 45, 15 sekunder, poängräkning i A-målet.


ELD på ettan!


Station 2:
2 målgrupper, 5 figurer, Stå 45, A första och sista 5 sekunder, B fast 16 sekunder.


Station 3: 2 målgrupper, 4 figurer, Stå U, vridmål direktväxlande 5 + 6 + 5 sekunder.


Station 4:
2 målgrupper, 4 figurer, Stå U 45, A fast 14 sek, B fallande efter 7 sekunder, poäng i B.


Station 5: 2 målgrupper, 2 figurer, Stå 45, poängräkning i A och B.


Station 6: ELD på gungan på vallen.


Station 6: Gungan, 1 målgrupp, 1 figur Stå 45, 15 sekunder.


Station 7:
1 målgrupp, 1 figur, rörligt i sidled, 3 x 5 sekunder, vä – hö – vä, poängräkning.


Station 8: Långhållet, Stå 45, 2 målgrupper, 2 figurer, poängräkning i A-målet.


Salem Pk:s Björn Segendorff kollar noga eventuella skrivfel!


Torbjörn ”Varggrinet” Hamrén slog alla i vapengrupp A,
samt hade tävlingens högsta särskiljningspoäng på hela 160 p.!


Thomas Beck, ACPK, vann - inte helt oväntat – revolverklassen
och kom på andra plats i vgrp A.


Handikapp?                         Inget problem i Rosersberg!