Tyst minut på
HÅTUNALEKEN

 
Publicerat 2017-04-11 (av Peter Siegel)
 

Håtuna Pssk, arrangören för Håtunaleken, och samtliga deltagare på denna populära, årliga precisionstävling höll en tyst minut för terrorattackens offer på Drottninggatan i Stockholm dagen innan. En tyst minut hölls också av tiotusentals människor på Sergels Torg dagen efter tävlingen i en massmanifestation för ett öppet och demokratiskt samhälle och mot all islamistisk terror!

 

HÅTUNALEKEN är en årlig precisions- och kretstävling på våren som alltid är mycket välbesökt. Skyttarna vill gärna komma ut igen och pröva skyttelyckan på nya året. Denna gång var dock stämningen i Håtuna något nerstämd och betryckt på grund av terrorattacken på Drottninggatan dagen innan.  En britt, en belgiska och två svenskar miste livet och femton andra personer skadades. T-bana, Pendeltåg och bussar stoppades och stora köpcenter stängdes i förebyggande syfte. Terrorn hade spridit sig ända hit och Stockholm befann sig i chocktillstånd!

 

Terror och mord får dock inte göra oss rädda och ändra vårt sätt att leva, arbeta eller inkräkta på vår fritidsverksamhet. Håtunaleken ställdes inte in, utan en tyst minut skulle visa deltagarnas medkänsla och solidaritet med de drabbade. Vi alla vill leva i ett fritt samhälle och ingenting ska kunna ändra denna strävan. Håtunaleken skulle anordnas som vanligt.

 

Joackim Norberg, ACPK, vann vapengrupp C, men kunde tydligen inte bli riktigt glad för den segern, trots att han sköt tävlingens högsta resultat på 288 poäng. Terrorattentatet satte tydligen spår i alla deltagare. På andra plats kom Nikola Bokan, Uppl. Väsby och på tredje Marcus Lampa, Pk SVEA Ing 1, båda med 285 poäng. Nikola hade en bättre sista serie, 48 mot 47.

 

Magnus Malmlund, Lidingö Ssk, segrade inte helt överaskande i vgrp B med 287 poäng med 50 i näst sista serien. Magnus är ju lite av en B-vapenspecialist. Tvåa blev Nikola Bokan med 283 poäng och trea Joackim Norberg med 282 p.

 

Marcus Lampa, Pk Svea Ing 1, vann vapengrupp A med ett mycket bra resultat på 286 poäng. Mattias Kunto, Handens Psk, kom på andra plats med 282 poäng, däribland en femtiopoängare med hela fem (5!) innertior skjuten med en Tanfoglio Witness 1911 .45 ACP. Bättre går alltså inte! På tredje plats landade Michael Larsson Esko, Pk Svea Ing 1, med 280 poäng.

 

Dagen efter Håtunaleken, den 9 april 2017, hölls då den stora massmanifestationen på Sergels Torg och kretsnytt var förstås med även där. Tiotusentals Stockholmare visade sitt stöd för de drabbade, samt deras familjer och vänner och la ett oöverskådligt hav av blommor på själva ”Plattan” och i närheten av varuhuset Åhléns.

 

I Sverige och även i resten av Europa håller man ihop när det gäller! Polisens presstalesman Lars Byström berättade för kretsnytt att Polismyndigheten i Stockholm och Säkerhetspolisen arbetar för fullt och att det finns goda chanser att klara upp detta terrorbrott. Man får hoppas att myndigheterna även kan förebygga sådana hatangrepp i framtiden!

 

Var inte rädda, fortsätt att leva som vanligt och fortsätt att utöva vår roliga och spännande sport. Terror ska inte besegra oss!

 


En tyst minut hölls före tävlingen för att hedra terroroffren i Stockholm den 7 april.


Livet måste dock gå vidare och vi får göra det bästa av det hela!


FÄRDIGA!


Samla tankarna!     Koncentration före lyftet …


… samt fokusering på kornet är nödvändigt …


… om det ska bli ett bra skott!


En som lyckades med en oöverträffbar serie!
Mattias Kunto sköt fem (5!) innertior i vapengrupp A med sin
Tanfoglio Witness 1911 kaliber .45 ACP!


Joackim Norberg vann vapengrupp C med 288 poäng.  Håtunalekens högsta resultat.


Massdemonstration mot våld och terror på Sergels Torg dagen efter Håtunaleken 2017.


”Försvara Stockholm!”
Försvara demokratin, jämlikheten och friheten mot all islamistisk terror!