Nya, roliga figurer på
JULGRISJAKTEN 2017!

 
Publicerat 2017-11-11 (av Peter Siegel)
 

SKJUT INTE PÅ JULTOMTEN! Det var dock inte lätt att träffa alla de små figurerna på de 6 stationerna på JULGRISJAKTEN i Rosersberg. Men hemmasonen Jim Forsberg sköt bäst av alla och vann två (2!) julskinkor genom att segra i både FIN med 164 poäng och i GROV med hela 183 poäng!  I FIN sköt Jim på sista stationen hela 57 av 60 möjliga poäng! Grattis!

   

Artikelförfattaren gjorde tvärtom och sköt bara på tomtarna och samlade på det sättet så många minuspoäng som möjligt, för han hade hört att även den SÄMSTA skytten skulle få pris. Peter Siegel fick ihop hela 315 poäng för att vara exakt! Och se det gick hem precis som förra året där han fick en lika stor korg med godsaker som ”plus-vinnarna” i julskjutningen!

 

Salems duktiga och trevliga Lena Kröckel var inte riktigt nöjd med sin 30:e plats av 68 skyttar i finkaliber och satsade sedan i GROV bara på tomtar och minuspoäng. Lena kom då med 290 poäng på andra plats. (från botten alltså) Det var nära, men det blev inget pris ändå, tyvärr! I år var priset för ”sämsta skytten” dock bara en stor förpackning Pepparkakshjärtan. Däremot var det som vanligt mycket generöst i serveringen, för där bjöd Rosersbergklubben alla skyttar på korv, julmust, glögg, kaffe, Lussebullar och kakor, med mera …

 

Någon vinterstämning infann sig inte riktigt, för ute var det grönt och nollgradigt. Snön kom först på natten och dagen efter. Nu är det i alla fall vinter i Stockholm och snart är det jul!

 

Kretsnytt önskar alla skyttar en

GOD JUL och ETT GOTT NYTT SKYTTEÅR!

 


Station 1:  Skjut i trynet, det ger mest poäng!


Station 2:  ALLA pepparkakor ska träffas! Men det var inte det lättaste!


Skyttarna på station 2, 3 och 4 sköt samtidigt på 15 sekunder.    FÄRDIGA!


ELD!


Station 2 + 3 + 4 på den fina och breda skjutbanan.


Motiven på station 3!        Skjut INTE på jultomten!


Motiven på fyran …


… och femman! En i varje trekant!       Akta tomten i mitten!


Nu skulle man tydligen skjuta höga poäng också!   I det GULA!


Jim Forsberg går mot seger med sin gamla Vostok!


WOW!           ALLT i GULT!


57 poäng av 60!
Så sköt den stolte vinnaren Jim Forsberg som vann både FIN och GROV!


Jim Forsberg, här omgiven av prisutdelarna, vann två (2!) stora julskinkor
”De räcker väl till påska!”