”KURIÖST PANG PANG på BUTELJ!”

 

Publicerat 2017-01-05 (av Peter Siegel)

 

De som känner mig lite närmare vet kanske att jag kallas PANG PANG PETER av vissa släktingar och barnbarn. Nu har jag upptäckt att det även finns ett bryggeri i Stockholm som heter ”PANG PANG BREWERY”. Som tidigare barchef på olika inne-nattklubbar måste jag bara få berätta att Pang Pang-ölet smakar alldeles utmärkt! T.ex. efter en lyckad tävling!

 

I julklapp fick jag bl. a. ett för en skytt ganska passande öl från ett relativt nytt bryggeri som kallas ”Pang Pang Brewery” som jag aldrig hade hört talas om tidigare. Det sägs visserligen att ”alkohol och idrott inte hör ihop”, men som österrikare (som tycker om öl) och som f.d. restaurangman håller jag inte riktigt med om det. Ett gott öl eller glas gott vin tillhör livets njutningar, precis som pistolskytte! Dryckerna avnjutes dock helst med måttlighet, medan det i vår sport tvärtom gäller att tävla mycket och träna ännu mera! Man kan alltså inte ”skjuta för mycket” i motsats till det förra!  

 

Pang Pang Bryggeriet i stadsdelen Hökarängen i Stockholm grundades 2011 och brygger förutom olika ale även en ”Cookie Stout”. Ett Guinness liknade stout, mörkt, kraftigt, kryddigt och välsmakande, någonting helt annat än lager eller pilsner. Drickes dock med försiktighet, för detta stout håller 10 % alkohol och har en hållbarhet på hela 10 år! Man behöver alltså inte stressa med konsumtionen!

 

SKÅL och VÄL BEKOMME!

Men förstås först efter tävlingen och eventuell seger!

 

   
PANG PANG BREWERY brygger bl.a. Ale och Stout.
Kanske som
belöning efter tävling.


Öl är visserligen färskvara, men det här Cookie Stout, tål hela tio (10!) års lagring!