JÄTTEKUL med
MILITÄR SNABBMATCH!

 
Publicerat 2017-08-07 (av Peter Siegel)
 

Upplands Väsby Pistolskytteklubb arrangerade i år för första gången en tävling i Militär Snabbmatch på sin fina anläggning i Eggeby. Klubben anordnar redan både precisions- och fältskjutningar, med mera, men meningen är att MIL SNABB även i framtiden ska vara en återkommande gren bland föreningens tävlingar!

  

– Vi ska bredda vårt tävlingsutbud! Säger Upplands Väsbys ordförande Johan Forsström till Kretsnytt och berättar att MIL SNABB i framtiden ska ingå i klubbens tävlingsprogram. Den grenen är jättekul och tydligen på uppgång! MIL SNABB arrangeras redan av flera andra klubbar i kretsen och allt fler skyttar har upptäckt denna spännande tävlingsform.

 

Militär Snabbmatch betyder att man skjuter 4 serier á 10 sekunder, 4 på 8 sekunder och 4 på 6 sekunder på en snabbskyttetavla, även kallad duelltavla. 10- och 8-sekunders serier är inga problem, men det blir tufft i 6-sekunders serier! Det gäller att komma rakt upp i tavlan och få iväg första skottet direkt, följd av resterande 4 skott. Det finns ingen tid för korrigeringar i riktområdet! SNABBT ska det gå som namnet säger!

 

Pelle Carlsson från Lövsta lyckades bäst av alla! Han sköt tävlingens högsta resultat på 577 poäng i vapengrupp B. Hans närmaste kontrahent, Janne Danielsson från Älvdalen, hade 2 poäng mindre och fick därmed tävlingens näst högsta resultat.

 

Gary E Nelson, amerikanen från Uppsala Handeldvapenförening lyckades också mycket bra! Gary vann både A3, R3 och kom tvåa i veteran yngre.

 

Liselott Såmark, Stockholmspolisen, vann både Dam C och öppen C genom att pricka in en fullträff (50 p) i varje klass. En standardmedalj i silver fick hon dock bara för sin första start i DC, sådana är reglarna. Liselott har dock standardguldpoäng så det räcker, så duktig som hon är!

 

Nästa tävling i Militär Snabbmatch är SAPK:s kretsmästerskap på Grimsta

söndagen den 3 september 2017. Anmälan senast den 28 augusti.

 


Rätt inställd elektronik!   Mikrofonen på plats!   Tävlingen kan börja!


Ta det lugnt!   Riktigt tufft blir det egentligen först i 6-skundersserierna!


Här klistras en 50-poängare!


Liselott Såmark strålade mer än vanligt
när klubbkompisen Björn Hellström gratulerade henne till 50-poängarna!


”THE PROUD ARMY DAD”, amerikanen Gary E Nelson, hade en lyckad dag!
Gary vann både A3, R3 och kom tvåa i veteran yngre.
Han förevigade alla sina 50-poängare med mobilen!


”En del av det stolta 50-poängs gänget”!


Totalt bäst i tävlingen var Pelle Carlsson med 577 poäng i vgrp B3.


”Rolig familjesport!”
Även fästmön Hanna Eriksson blev glad och stolt över Pelles vinst!


”Bara näst bäst” blev Janne Danielsson från Älvdalen med 575 poäng i vgrp B3,
men han var så här glad ändå!