SNABBSERIEN IGÅNG IGEN!

 
Publicerat 2017-01-24 (av Peter Siegel)
 

Lidingö SSK:s populära Snabbserie, som började lördagen den 16 januari, utökades i år från 5 till 6 omgångar för att alla intresserade skulle få plats. Det var mycket bra! För att förenkla administrationen, så att klubben skulle få mindre arbete med de många anmälningarna, använde man sig i år av ett anmälnings-, betalnings- och resultatprogram som dock resulterade en hel del besvär för skyttarna. Tanken var god, men det blev tyvärr mindre bra!

 

Tanken var god! Skyttarna skulle själva anmäla sig och även betala in summan av sina starter direkt genom det nya programmet ”Shoot´n Score it” (SSI). Det skulle bespara klubbens funktionärer mycket administrativt arbete. Skyttarna anmäler sig ju själva även till olika nationella SM nuförtiden, så varför inte även till Snabbserien?  Kruxet var dock att just det valda datorprogrammet var något komplicerat och inte riktigt lämpat för just Snabbserien. Programmet krånglade dessutom lite i början och flera skyttar klarade inte att anmäla sig själva och avstod delvis från att delta i år. Synd, för att det är en väldigt uppskattad och välbesökt tävling annars!

 

Skyttar som absolut ville delta även i årets serietävling sökte därför hjälp av Lidingös ordförande Jan Nee. Det gjorde dock att ”klubben” inte fick så mycket mindre jobb att göra som det var meningen. I omgång 1 hände det t.ex. att en skytt, som inte var inloggad i systemet, ville hoppa in för en klubbkamrat som hade blivit sjuk. Men se det gick inte alls! Fast att han sköt omgångens högsta resultat på 290 poäng var det inte möjligt att få med honom i resultatlistan. Man får verkligen hoppas att Lidingö väljer ett enklare program nästa år för att få fullt i alla 6 omgångar.

 

Högsta resultaten i omgång 1:

 

vgrp

namn

klubb

poäng

X

A

Henrik Otterbeck

ACPK

254

0

B

Per Carlsson

Lövsta Skf

283

9

C

Per Carlsson

Lövsta Skf

288

9

ÖC

Mikael Hedlund

Lunda Skf

254

4

J

Michaela Jansson

Håtuna Pssk

263

4

DC

Jenny Rosén

Össeby Pk

234

0

VY

Björn Hellström

Stockholmspolisen Skf

259

5

Peter Siegel

Katarina Psf

257

3

 

Högsta resultaten i omgång 2:

 

vgrp

namn

klubb

poäng

X

A

Ulf Nilsson

Bromma Psk

261

1

B

Joackim Norberg

ACPK

280

5

C

Henrik Otterbeck

ACPK

287

6

ÖC

Ronnie Hellström

ACPK

288

4

J

Victor Hahn

Ballongbergets Skf

263

4

DC

Gun-Britt Hellström

Stockholmspolisen Skf

245

2

VY

Björn Hellström

Stockholmspolisen Skf

267

2

Kjell Eriksson

Ballongbergets Skf

264

3

 

Stockholms Snabbserie är helt unik i Sverige, det är i stort sett bara i huvudstaden någon engagerad klubb anordnar en sådan bra serietävling. Lidingö Ssk ska ha en stor eloge för sitt arrangemang och det därmed förknippade funktionärskrävande arbetet! Förhoppningsvis blir det enklare att anmäla sig nästa år, samt även möjligheten att kunna hoppa in för en skytt som har fått ”vinterkräksjukan”!

 

Ta en influensaspruta och missa förhoppningsvis inte någon omgång i nästa års

SNABBSERIE på LIDINGÖ!

 


 


6 serier med 5 skott på 5 gånger 3 sekunder!
TUFFT, men roligt och inte minst också jättebra träning inför kommande fältsäsongen!