MITT i på 5 x 3 sekunder!


Publicerat 2017-01-31 (av Peter Siegel)
 

Att skjuta 50 poäng på 5 gånger 3 sekunder är inte det lättaste, men det är alltid någon eller några som lyckas med konststycket. Sju skyttar satt en 50-poängare i omgång 4 och dagens högsta resultat blev 290 poäng!

 

Snabbskytte, eller även kallad duellskytte, är knepig om man inte har tränat det tillräckligt. Det är absolut nödvändigt att nöta in själva tekniken att från 45 grader skjuta 5 välriktade skott mitt i tavlan. Det behövs även en viss styrka i armen och axlar för att inte få en mjölksyreattack vid fjärde eller femte skottet. Styrketräning med hantlar eller en tung stekpanna är nästan ett måste om man vill ha bra resultat! Träning och åter träning är alltså nyckeln att bli duktig i snabbskytte! Det gäller förstås även alla andra grenar, men särskilt i snabbskytte!  

 

Någon som tydligen har anlag för snabbskytte och har tränat detta ordentligt är helt klart sportskytten Per ”Pelle” Carlsson från Lövsta som sköt omgångens högsta resultat på 290 poäng i klass C2. Hans serier var 48/1 48/1 49/0 48/2 49/1 46/0. Synd att han sköt en ”dålig sista serie på bara 46 poäng”, det kunde lätt ha blivit 290 poäng eller mer. Också i vgrp B gick det bra där Pelle vann sin klass med 288 poäng.

 

Ronnie Hellström vann C3 med 287 poäng, Joackim Norberg blev 2:a med 286 p. I vapengrupp A sköt Björn Arnasson och Joackim Norberg 271 poäng var, inte så dumt heller i denna svåra vapengrupp.

 

Sju 50-poängare totalt blev det den här gången. De lyckliga var Håkan Sjöberg, Pelle Carlsson, Joackim Norberg, Henrik Otterbeck, Magnus Malmlund, Björn Arnasson och inte minst också Lidingö SSK:s ordförande Jan Nee!

 

Två omgångar är kvar nu. Skyttarna får tävla i fyra omgångar och räkna bort den sämsta, då får man ett totalresultat och vinnarna kan koras! Det gäller att hålla i resten av serietävlingen. LYCKA TILL!

 


Henrik Otterberg leder hittills, men konkurrensen är stor!


Favoriterna Pelle Carlsson och Jocke Norberg är både vänner och motståndare!


Kjell Brink, Katarina Psf, får en ny spegel inför första serien.


Pelle Carlsson, Lövsta Skf,  sköt 290 poäng i C och 288 i B.


”DÄR SATT DEN!”     Pelle klistrar en 50-poängare!


Håkan Sjöberg, Livgardet, specialist i vgrp B, klistrar sin 50-poängare!

Två omgångar kvar!  Spänningen stiger!