Stockholms damjunior Michaela Jansson
sköt nytt finalrekord på SM i luftpistol!

 
Publicerat 2017-04-10 (av Peter Siegel)
 

Michaela Jansson kommer från en skyttefamilj, där både mamma Ann-Kristin och morfar Tom skjuter pistol. Det är alltid lika roligt att se dessa tre generationer Jansson vara ute och tävla i pistolskyttets olika grenar. Den här gången slog Michaela till och sköt nytt SM-finalrekord bland damjuniorerna.

 

Michaela Jansson, Håtuna Psk, är knappt 16 år, men skjuter som hon vore ”gammal i gamet”. Vi skyttar som har träffat den trevliga tjejen på olika skjutbanor får gratulera henne till det nya finalrekordet och även – lite i förväg – till födelsedagen den 13 maj 2017.

 

På svenska juniormästerskapet i luftpistol 2017 På Marks Skyttecenter i Kinna sköt hon 366 i grundomgången och låg då på tredje plats. I finalen slog hon till på riktigt och segrade med 234,6 poäng, vilket var samma som nytt svenskt finalrekord för damjuniorer och 3,7 poäng bättre än silvermedaljören.

 

Duktiga Michaela skjuter med en av de första Morini luftpistolerna som kom ut 1990, en Morini 162 E. Den modellen har en fastmonterad tub. Generalagenten för Morini, Ronny Nilsson, konstruerade 1995 en ny modell med utbytbar tub med manometer. Den gamla Morini fungerar dock tydligen riktigt bra fortfarande som Michaela kunde bevisa!

 

STORT GRATTIS, Michaela!

 

 
Michaelas fina medalj som hon kan vara mycket stolt över!


MEN, ingen annan var gladare och stoltare än mamma Ann-Kristin Jansson!