Publicerat 2017-01-19 (av Peter Siegel)

”Dagens Bästa Skytt!”

Ekens Psf arrangerade årets första precisionstävling på inomhushallen ”The Target” i Västberga i Stockholm. Storfavoriterna var Morgan Johansson och Mats Marmlind. Vem skulle bli DAGENS BÄSTA SKYTT och få 1000 kronor i bonus, samt en inteckning i ett mycket generöst vandringspris?

   

Ekens Psf anordnade en precisionstävling i grovkaliber den 15 januari 2017 och gav skyttarna chans att erövra sina första standardmedaljpoäng redan i början av året. Tävlingsledare var Mathias Bergman och tävlingssekreterare Christoffer Malmström. Platsen var den privata skjuthallen ”The Target” i Västberga. Då hallen bara har 18 platser kunde man inte ha vapengrupp C också, men denna grovprecision blev populär direkt och man registrerade ca 90 starter i 5 skjutlag. Ekens Psf kunde haft 6 skjutlag om man hade kortat pauserna mellan skutlagen något. Man hade säkert fått fullt då också!

 

Mats Marmlind segrade i båda vapengrupperna A och B. 282 poäng i vgrp A och 289 i B gav tillsammans 571 poäng. Morgan Johanssons resultat på 563 poäng var också bra, men räckte inte riktigt till att bli bäst den dagen. Morgan landade därmed på andra plats totalt.

 

Dagens Bästa Skytt – Mats Marmlind tog emot ett bonuspris på 1000 kronor och fick även den första inteckningen i ett vandringspris som bestod av en magnumflaska Johnny Walker Blue Label. En utomordentlig bra och gammal whiskeysort. Penningpriser skickas dessutom till den bästa fjärdedelen i varje vapengrupp och skyttklass och kan användas som betalning för nästa tävling.

 

STORT GRATTIS

till Mats Marmlind!

 

 
EKENS funktionärer arrangerade VÄSTBERGAEKEN 2017,
årets första precision i A & B.

 


Fullt i fem skjutlag!


Mats Marmlind sköt 50 poäng!


GULD i vgrp A: Mats Marmlind
Silver: Morgan Johansson                                      Brons: Mattias Bergman


                                                         GULD i vgrp B: Mats Marmlind
                 Silver: Morgan Johansson                          Brons: Jörgen Gustafsson (ej i bild)


Elitskytten Mats fick 1000 kr i bonus och första inteckningen
i en Magnum ”Blue Label”!


Vandringspriset kräver 3 inteckningar!


En del av Olympiamästaren Ragnar Skanåkers många medaljer
finns att beskåda på ”The Target”!