53:e ÄRTSOPPSMATCHEN!

 
Publicerat 2018-04-09 (av Peter Siegel)
 

Nynäshamns Pk och Katarina Psf firade 2015 sitt 50-års jubileum av oavbrutna anrika klubbmatcher med 10-manna lag. Även i år började man som vanligt tävlingarna med Ärtsoppsmatchen i Nynäshamn. Parollen är förstås ”Uti hundrade år”!

 

Det är nu tre år sedan en ny 50-årsperiod påbörjades. Dessa roliga och spännande klubbmatcher börjar årligen med Ärtsoppsmatchen i Nynäshamn där NAPK:s och KPSF:s lag efter matchen gemensamt inmundigar en hemlagad ärtsoppa med varm punsch. Med eller utan procent.

 

Gräsmattan framför tavlorna på Nynäshamns skjutbana råkade dock på senare år ut för vildsvinsattacker och såg sedan dess lite svinaktig ut!Utgrävningarna” inkräktade dock inte på själva skyttet. I alla fall inte för Nynäshamns skyttar som vann sin hemmamatch i år. Bästa skytt blev Nynäshamns Daniel Sallros som avslutade sina sju serier med en 50-poängare så det blev 335 poäng totalt. Katarinaskytten Kjell Brink kom på andra plats individuellt. Bästa klubbresultat i år hade Nynäshamns Allmänna Pistolskytteklubb med 2466 mot Katarinas 2431 poäng, hela 35 poäng bättre än motståndarna.  

 

MEN, i augusti sedan blir det en returmatch på Hacksjön där man efter tävlingen avnjuter den norrländska specialiteten surströmming. För de som inte betraktar surströmming som människoföda finns dock sill och vanlig strömming.

 

Katarina Psf hoppas att matchen då kan anordnas i en länge efterlängtad nybyggd skjuthall med 32 platser. Den gamla skjuthallen revs redan för tre år sedan, en ny bottenplatta förbereddes, men någon ny hall har tyvärr inte byggts färdigt än så länge!

 

Hacksjöbanans Skytte Organisation (HSO) som ansvarar enligt sina egna paragrafer för den kontinuerliga driften och skötseln av den interkommunala Hacksjöbanan har tydligen misslyckats helt med sina skyldigheter. Hacksjöns många olika pistolskytteklubbar väntar nu på vad kommunerna Botkyrka, Huddinge och Stockholm kan göra åt eländet! Där tror man dock att hallen inte kan färdigställas i år heller.

 

Skandal! Tycker de drabbade! Att hundartals aktiva pistolskyttar inte har en hall att träna och tävla i kan inte betecknas med ett annat ord!

 

STORT GRATTIS dock till NAPK som vann första klubbmatchen!

 

 
”Grävde viltsvinen kanske efter dyrbara tryffel på Nynäshamns skjutbana?”


”BARA BOMMAR!”
”Kan ingen träffa dessa viltsvin som förstör banan för oss?”
Undrar man i Nynäshamn.


Tävlingsledare & pistolskytteentusiast Benny Bostedt, Nynäshamns APK!


53:e spännande klubbmatch mellan Nynäshamns Pk och Katarina Psf:s 10-mannalag år 2018.
I år var det dock tyvärr bara 8 skyttar per lag.


Daniel Sallros sköt 50 poäng i den sista sjunde serien.


Så här såg Daniels träffbilder ut, bara tior och nior, men tyvärr också en (1!) förarglig åtta på sju serier!


Med 335 poäng blev Nynäshamns Daniel Sallros tävlingens bästa skytt och belönades med ”Marianne Mix”!


Näst bäst blev Katarina Psf:s Kjell Brink som vann Romerska Bågar.
Totalt gick dock Nynäshamns lag segrande ur striden med 2466 mot Katarinas 2431 poäng!
STORT GRATTIS till segrarna!