Mattias grävde GULD i Södertälje!


Publicerat 2018-09-02 (av Peter Siegel)
 
 

Mattias Hällgren sköt 338 poäng i grundserien i kretsmästerskapet i precision B och ledde med relativt betryggande 6 poäng inför fialen! Men - större försprång har hämtats in i finaler tidigare och Mattias kunde inte känna sig helt säker på seger innan sista skottet har skjutits!

  

338 poäng efter sju grundserier var ett bra utgångsläge för Mattias Hällgren inför finalen! Sex poäng skilde det till Magnus Malmlund som stod på plats två, sedan var det åtta skyttar med grundresultat mellan 329 och 327. Som bekant kan allting hända i en mästerskapsfinal, vita skott och t.o.m. skott i bänken har man fått uppleva tidigare. Ansträngda nerver utlöser ibland sådana fadäser.

 

Mattias Hällgren, årets nye kretsmästare i precision B, höll dock nerverna i styr, även om han tydligen inte var helt oberörd av stundens allvar! Han behöll dock sitt försprång på sex poäng och höll därmed alla andra nio skyttar i finalen på avstånd. Skjutskicklighet och goda nerver behövs om man vill vinna ett mästerskap, för konkurransen är stor i Stockholm.

 

Magnus Malmlund kämpade hårt för att komma ikapp ledande Mattias, men när finalen var över låg han fortfarande 6 poäng efter. En silvermedalj blev det dock och det är ju inte fy skam på ett mästerskap. En som sköt upp sig en bit var dock Lennart Rehnström som gick förbi fyra skyttar och avancerade därmed från sjunde plats till en bronsmedalj. Lennart hade t.o.m. chans till silver, för det skiljde till slut bara en poäng mellan silver och brons.

 

Kretsnytt gratulerar medaljörerna,

individuellt och i lag, samt segrarna i kretsskjutningarna i vapengrupperna A och C!

 

 
Efter provserien!               NU gäller det!


Tyvärr var det lite glest med 50-poängare i år!


Fika i väntan på finalen!


Det är klart att man ska smaka på Bosses korvar i pausen!


De 10 finalisterna som kämpade om medaljerna.


Tio skyttar i finalen, en dam, Ann-Kristin Jansson, och nio herrar!


Mattias Hällgren hade visserligen 6 poäng försprång,
men sista finalserien var nog tuffast och mest nervös!


Mattias stod på första plats i finalen, orkade med nervpressen och vann!


Silver: Magnus Malmlund       GULD: Mattias Hällgren          Brons. Lennart Rehnström


GULD i lag: Upplands Väsby Psk
Silver: Handens Psk                                                     Brons: Gripens Pk