Morgan Johansson berättar om Svenska Mästerskapen i Sportskytte.


Publicerat 2018-07-26 (av Peter Siegel)
 

I en exklusiv intervju för kretsnytt ger Morgan Johansson en inblick i hans och skyttevännernas framgångar på SM 2018: Morgan tävlade i följande grenar: söndag 1 juli: 10m Fallande mål (Individuellt), måndag 2 juli: 50m Fri pistol (Individuellt och i lag), tisdag 3 juli: 10m luftpistol (individuellt och i lag).

  

I en intervju med kretsnytt återger Morgan Johansson sina intryck från SM i sportskytte 2018 och berättar om sina framgånger:

 

Falling Target:

Det var 16 skyttar som började och resultaten var övervägande låga. Högsta poängen för männen var Joackim Norberg med 18 poäng, som kom på 4: e plats med 16 poäng. Jag tror att vi alla kämpade med ljusförhållandena i byggnaden, för målen hade inga enskilda ljus på sig, vilket gjorde det svårt att se riktmedlen tydligt.

I finalen började jag mot Anders Sjöbergh och efter 10 skott hade vi samma poäng och var tvungna att skjuta för eliminering. Jag träffade två och han en, så jag gick vidare till nästa match mot Pelle Carlsson. Pelle hade lite otur och sköt inte lika bra mot mig som mot Jocke vilket resulterade i att jag eliminerade honom också. Detta innebar att jag hade antingen ett guld eller ett silver att vinna. I finalen mötte jag den svenska landslagsledaren Jonas Fyrpihl och jag lyckades slå honom med 4 poäng och blev den nya svenska mästaren i falling target 2018. Det var första gången jag tävlade i falling target och jag gillar utmaningen att skjuta utan att se exakt var kulan träffar målet!

 

Fripistol:

53 herrar gick in i tävlingsomgången och 8 kom till finalen. Jag kom in på 6:e plats med en ganska låg poäng på 536. Jag hade mycket problem med min pistol veckan före mästerskapen så jag var orolig att det inte skulle hålla under tävlingen, men det gjorde den och efteråt skickade jag tillbaka den till Walther för reparationer. Förhållanden var bra, vi hade solen bakom oss så målen var väl upplysta. Det var lite blåsigt som jag tror påverkade de totala poängen. I finalen blev jag nästan eliminerad på 7: e plats, men sedan la jag i en högre växel och började klättra. När den fjärde platsen skulle avgöras var jag bara 0,6 poäng över Ragnar Skanåker som slutade på 4:e plats vilket är en anmärkningsvärd insats med tanke på att han är 84 år gammal! Jag knappade in på min landslagskamrat Per-Anders Lander, men han hade lite för stort försprång så jag slutade på andra plats och fick silvermedaljen. Teamet bestående av mig, Mats Johannesson och Pontus Nordgren kom på andra plats med poängen 1568 som var 15 poäng under guldmedaljörerna från Kungl. Värmlands Regemente.

 

Luftpistol:

Vi var 55 herrar som startade 10m i grundomgången och vi var tillbaka i den mörka hallen och även den här gången påverkades den övergripande poängen. Jag fick 561 poäng i grundomgången som ligger långt under min potential. Jag var ganska säker på att det inte skulle räcka för att komma in i finalen, men jag hade tur och fick 8:e plats med bara 1 poängs marginal. När finalerna började satte jag på gulfilter på mina glasögon och det hjälpte mig verkligen att se korn och tavla tydligt och jag gjorde bra ifrån mig i finalen. Jag hade en ganska stor ledning ner till Per-Anders Lander och kände tidigt i matchen som att jag skulle vinna. Jag tror att jag blev lite för avslappnad i 7: e omgången där jag sköt 8,3 och 8,5 som fick Per-Anders knappa in på mig, men det var inte tillräckligt och jag lyckades vinna guldmedaljen. Laget förlorade guldmedaljen till Kungliga Värmlands Regemente med bara två poäng, men vi tar dem nästa år! Jag är mycket nöjd med min övergripande prestation i detta mästerskap och kommer hem med två individuella guldmedaljer, en individuell silvermedalj och två lag silvermedaljer.

 

Nästa tävling är landskamp mot det norska landslaget i början av augusti, sedan världscupen i Serbien, därefter Skanåker GP, sen nordiska mästerskapen och slutligen världsmästerskapet i Sydkorea i slutet av augusti.

 

Det blir en hektisk höst så nu tar jag 3 veckors semester som jag kommer att spendera i vårt hus i Grekland. TREVLIG SOMMAR!

 

 
GULD


GULD


SILVER

STORT GRATTIS!
önskar www.kretsnytt.se!