LÅNGHÅLL BYTTES MOT GUNGA

Publicerat 2018-08-20 (av Peter Siegel)
 

Det var lite längre att gå på NORRTÄLJETRÄFFEN i år, för långhållsstationen 4 byttes mot ut mot en ny station med en gunga bakom de reguljära skjutbanorna. Den gungade visserligen inte så fort, men försvårades ändå av två snedställda flaskor!

  

NORRTÄLJETRÄFFEN är populär och deltagarna kommer från alla håll runt Roslagen. I år var det upp emot 300 starter i de fyra vapengrupperna, men det var inte så många som lyckades att skjuta fullt! Lite knepigt blev det på den nya stationen med den för året nya gungan. Det var en hel del skyttar som inte hängde med där riktigt och träffade pappkanterna på de två smala flaskorna som svängde till höger och vänster. Stalltipset där var att låta det gunga ett tag så att rörelserna blev lite lugnare!

 

Banläggningen var ungefär som vanligt och på station 1 kunde man skjuta in sig i lugn och ro. Svårighetsgraden steg sakta men säkert. Station 7 mot slutet var kanske inte heller så lätt heller som man kunde se i resultatlistorna. Åttan var då lite lättare med sina tre visningar på en rullbom. På samma ställe dök först en figur upp, sedan två och slutligen tre. Det var bara ligga kvar och trycka av en, två och tre gånger. Men, det är klart, bomma är lätt och att skjuta full svårt! Totalt var det dock åtta skyttar som kunde gå hem nöjda!

 

Anders Eklund, Lövsta Skf, och Niklas Dabrowski, Gripen Pk, var de två som lyckades i vgrp C3 och sköt 48/27 med 41 respektive 39 poäng i särskjutningspoäng. Men även en klass två skytt sköt fullt, nämligen Christoffer Olsson, Bromma Psk, och skulle ha blivit totaltrea i C med sina 38 särskjutningspoäng. Stort grattis!

 

Torbjörn Lindstöm, Roslagens Ps, var den enda som sköt fullt i vapengrupp B. I vapengrupp A var det också bara en skytt, Claes Tapper, F 16 Sf, som vann med 48/27.

 

I revolverklassen sköt tre man fullt, vann gjorde Curt Johansson, Hallstavik Psk, före Torbjörn Lindström, Roslagens Ps och Björn Segendorf, Salems Pk.

 

Dagens skyttar blev:
 

1

Torbjörn Lindström, Roslagens Ps

2

Claes Tapper, F 16 Sf

3

Björn Segendorf, Salem Pk

 

 

STORT GRATTIS TILL DEN PRESTATIONEN!

 


Station 1: ”Inskjutning”, max 2 skott i tre figurer.


ELD!


Markera!


Station 2: Sitt bekvämt och sikta rätt i mitten!


Station 2: Markering.


Station 3: Inget långhåll i år, men skjutning ”på bredden”!


Station 4:  Nytt för i år - GUNGAN bakom den ordinarie skjutbanan!


Station 5: Såg lätt ut, men . . .


Station 6: Samma här, fast med poängräkning!


Station 7; 6 figurer - höger – vänster – höger – vänster!


Station 8: Rullbommen, ligg kvar, 3 visningar med 1, 2 och 3 figurer.


Tre man sköt fullt i revolver!


Den här skytten har ”tjuvtränat” i Thailand!


Sedan åkte alla skyttar hem, men de gamla raggarbilarna stod kvar.
På den här stod bl.a.
VEM FAN ÄR PETER?  Jo, det var jag, reportern och fotografen!
Vi ses igen på Fält 3 nästa söndag den 26 augusti 2018 i Handen!