RAGGE på IDROTTSGALAN

 
Publicerat 2018-01-17 (av Peter Siegel)
 

Idrottsgalan i Globen är en stor händelse! Som Olympiamästare blir man med automatik bjuden till en fin middag och den därpå, följande årliga idrottsgalan! Ragnar Skanåker och hans särbo Birgitta fanns med på årets festliga evenemang!

  

Ragnar Skanåker, samt många andra olympiamästare, kändisar och idrottshjältar samlades under måndagen den 15 januari i Globen i Stockholm för den årliga och storslagna Idrottsgalan. På röda mattan syntes bland andra prins Carl Philip arm i arm med prinsessan Sofia men också Sarah Sjöström och Anja Pärson. 

 

Stockholm Globe Arena som byggnaden kallades i början är uppförd 1986–88 och fyller idag 29 år. Den kallas nu Ericsson Globe. Det är arenan där alla stora evenemang ägt rum, en symbol för Stockholm och Sverige. Nelson Mandela, Dalai Lama och till och med Påven Johannes Paulus II har varit där. Liksom 25 miljoner andra. Den unika formen gjorde snabbt att Globen blev en symbol för Stockholm.

 

Prins Bertil klippte bandet den 19 februari 1989 till DENNA världens största sfäriska byggnad och en nationalklenod var invigd. Med ett skott av en startpistol hjälpte Ragnar Skanåker till att inviga denna enorma arena för sport och kultur i Johanneshov, Stockholm. Ett stort fyrverkeri gjorde hela staden uppmärksam på att Globen nu var redo att ta emot alla besökare till olika idrottsarrangemang, stora musikshower med t.ex. Metallica, Dolly Parton, Britney Spears, Lady Gaga, Beyonce, Holyday on Ice, finalen i Eurovision Song Contest och inte minst den årliga Idrottsgalan.

 

Den stora årliga Idrottsgalan visades även på TV. Ni tittade väl?

Såg ni Ragge & Birgitta på bord nr 2?

 

ERIKSSON GLOBE helt i blått på IDROTTSGALAN!
 


Hjärtligt välkomna till IDROTTSGALAN 2018!