SNÖBOLLEN blev TORRBOLLEN!

 
Publicerat 2018-07-02 (av Peter Siegel)

 

Gripen Pk ville förutom fälttävlingar även arrangera precisionstävlingar. Den första skulle vara i början av året och heta SNÖBOLLEN. Det gick inte riktigt, så man senarelade det hela och kallade tävlingen TORRBOLLEN istället. Och det gick som sagt var ”lika bra med selleri!

   

Kretsnytt: Niklas Dabrowski, du som är tävlingsledare kan du ge en liten kort bakgrund kring uppkomsten av SNÖBOLLEN, respektive TORRBOLLEN för Kretsnytts läsare.

 

Niklas Dabrowski: Efter att primärt ha varit en "fältskytteklubb" har Gripen under de senaste åren haft en god uppslutning av väldigt aktiva nybörjare. Att delta på tävling var lika naturligt som att känna ett ansvar för att "ge tillbaka" och vara med och arrangera tävlingar. Vår vana trogen började arrangemangen med fälttävlingar genom Fältserien men allt eftersom klubbens medlemmar utforskat de olika skyttegrenarna som finns fastnade ett antal av oss även för flera andra grenar. Vår grundläggande filosofi om att "ge tillbaka" är fortsatt djupt rotat hos oss som klubb och idag kan man se Gripen PK och dess medlemmar både som arrangörer av tävlingar, som stöd vid andras arrangemang och även inom tävlingsverksamheten i kretsen.

 

Kretsnytt: Att besluta sig för att tillföra en ny tävling till den gedigna tävlingskalendern skall naturligtvis göras med hänsyn och respekt till de andra klubbar och tävlingar som har funnits under många år. Hur lyckades ni med det?

 

Niklas: Tävlingen Snöbollen kom sig av att vi såg en lucka under våren då precisionsskyttetävlingarna utomhus primärt planterades tills det åtminstone var några plusgrader ute. I Gripen skjuter vi utomhus året runt och vår tanke var att naturligtvis ska en tävling kunna hållas tidigt på våren även om man får ha på sig lite varmare kläder. Ett annat mål med tävlingen var genom att studera de andra klubbarna som under lång tid hållit i tävlingar inspireras och ta alla de bästa idéerna vi sett och slå ihop till den bästa tävlingen vi kunde åstadkomma. Bland annat är digitala liveresultat en mycket prioriterad punkt. Resultatet kan ses efter varje serie och mindre än 1 timme efter avslutad tävling är det preliminära resultatet skickat till kretsen för distribution. Digitalt är fortsatt framtiden.

 

Kretsnytt: Att kunna se och följa resultaten kontinuerligt är ju verkligen mycket bra och populärt. Det uppskattas mycket jämfört med att få veta först några dagar senare! Vissa andra arrangörer hänger tyvärr ibland inte med i det digitala. Ett typexempel var ju senaste SM i Östersund. Det dröjde jättelänge att få slutliga och rätta resultatlistor! När ska er precisionstävling gå nästa gång?

 

Niklas: I år kanske vi fick lite av en insikt i en av anledningen till att inte hålla tävlingar så tidigt på året. På grund av rådande väder var vi tyvärr tvungna att flytta tävlingen tills tjälen gått ur marken. SNÖBOLLEN fick därmed byta skepnad och istället bli TORRBOLLEN. Självklart är det tufft att hålla en tävling mitt i semesterperioden men det var ändå mycket god uppslutning med 4 (och några till) fulla skjutlag vilket naturligtvis var mycket glädjande.

 

Kretsnytt: Ja, 116 genomförda starter är inte så dumt för en precisionstävling! Jag får också gratulera dig till segern i A3!

 

Niklas: Tack! I höst återkommer vi med HÖSTLÖVET som är en precisionsskyttetävling som dessutom är en kombinationstävling där vi får möjlighet att erbjuda en annan av våra favorittävlingsformer som vi tycker oss se för lite av - nämligen en nostalgitävling. Vi ser verkligen fram emot hösten och denna roliga tävling. Gripen PK vill tacka alla skyttar som besökte oss denna dag och vi hoppas att vi ses även nästa år!

 

Segrarna i olika vapengrupper och skytteklasser:

 

vgrp

namn

klubb

 

A3

Niklas Dabrowski

Gripen PK

280

A2

Caroline Dahlström

Smedsbo PK

249

A1

Peter Eriksson

MPS

263

B3

Mats Marmlind

Elitskyttesällskapet

289

B2

Benny Rosén

Handens PSK

254

B1

Lars Winroth

PK Haningeskyttar

267

C3

Göran Svahn

Stockholms Spårvägars SS

292

C2

Mikael Lindberg

Handens Psk

274

C1

Lars Winroth

PK Haningeskyttar

279

DC2

Eva Berggren

PK Svea Ing1

242

DC1

Nathalie Lodén

Össeby Pistolkamrater

245

VY

Anders Eriksson

Nynäshamns APK

276

Peter Siegel

Katarina Psf

265

 


En del av funktionärerna som hjäpte till att göra TORRBOLLEN en succé!


Fokusera!”  Strunt i att du rör dig lite i riktområdet och krama försiktigt tills det smäller!


Vad gjorde jag för fel?      Titta och begrunda den här listan på skjuthallens vägg!

 
Gripen Pk arrangerar nu även precisionstävlingar!  Ronja tolkade alla ”nästan-10-skott”!


Göran Svahn på väg mot seger i C3 med tävlingens högsta resultat på 292 poäng!


Ingen tolkning behövdes här!


Familjesport!
Pappa Mats Lodén & dotter Natalie har roligt tillsammans!


Natalie sköt även grovt och . . .


. . . kunde se resultaten direkt på Gripens hemsida!


Mats Marmlind (som ledde rankinglistan i fjol och som även leder i år)
vann vgrp B med 289 poäng.


Göran Svahn,
Årets kretsmästare i vgrp C, hade tävlingens högsta resultat på 292 poäng!