Lyckträffen och KrM Snabbskjutning

Publicerat 2018-10-31 (av Christoffer Olsson, Bromma Pk)

Arrangera tävling. Det låter så stort och oöverkomligt att det är svårt att ta på sig ansvaret. Bromma PK i västra Stockholm tog sig dock över tröskeln i Oktober då ett par medlemmar bestämde för att det var dags att återuppliva Bromma PKs tävling ”Lyckträffen”. Valet föll på grenen Snabbskjutning, som i regionen annars främst skjutits som en inomhustävling på Lidingö under årets första månader. I samråd med kretsen togs även beslutet att ordna Stockholms Pistolskyttekrets första Kretsmästerskap i Snabbskjutning.

 
Genom god stöttning och snabba svar från såväl krets, banägare och klubbstyrelse kunde tävlingen planeras förhållandevis smärtfritt. God ledning finns att finna på kretsens hemsida, med såväl kontaktuppgifter som hålltider. Arrangörerna fick även gott gensvar inom klubben och så många medlemmar skrev upp sig som funktionärer att det till och med fanns reserver på varje position. Det var en bra blandning av nya och gamla skyttar i funktionärsleden, där flera uttryckte att det var roligt att vara med på ”andra sidan” i en tävling och se hur det går till. Alla verkade dessutom tycka att det var väldigt roligt, kanske framförallt genom att göra något för sina medskyttar!

Tävlingen som sådan förflöt utan större problem. En timme per skjutlag var något tight, men med erfarenhet och vana från markörer och speaker så höll tiderna bättre framåt eftermiddagen. Totalt blev det 72 starter i vapengrupperna C (Öppen, Dam, Vy, Vä), A och B. För att ytterligare öka på spänningen blev det särskjutning om guldet i både A och CÖ, där till slut Magnus Malmlund, Upplands Väsby PSK stod som segrare i A och Christoffer Olsson, Bromma PK knep guldet med en poängs marginal i CÖ. Övriga segrare var Ronnie Hellström, Atlas Copco PK i B, Liselott Såmark, Stockholmspolisen Skf i damklassen, Lennart Rehnström , Stockholmspolisen Skf i Vy och slutligen Ulf Hansson, Lövsta Skf i Vä. Segrare i Lyckträffen blev Sara Sundblad, Stockholmspolisen Skf som prickade in den slumpmässigt valda poängen, 234, och därmed blev 720 kr rikare.

Så, hur svårt var det då att arrangera en tävling? Inte särskilt alls. Några timmars planering och kommunikation med banägare, krets och klubbmedlemmar så rullar det på oerhört smidigt. Vi ägnar oss åt en ideellt driven idrott, och alla som arrangerat tävlingar kan nog skriva under på hur roligt det är att träffa nöjda och glada skyttar efter tävlingen! Bromma PK kommer arrangera fler tävlingar, och hoppas att än fler vågar ta steget: det är både lärorikt och roligt!

Väl mött,

Tävlingsledningen BPK

 


Koncentrerade C-skyttar


C Damklass: Silvermedaljör Hanna Eriksson och Guldmedaljör Liselott Såmark,


Medaljörer i A - Silver: Ulf Nilsson, Guld: Magnus Malmlund, och
Brons: Christoffer Olsson


Medaljörer i B – Silver: Per Carlsson, Guld: Ronnie Hellström, Brons: Daniel Sallros


Medaljörer i C Öppen – Silver: Daniel Sallros, Guld: Christoffer Olsson,
Brons: Liselott Såmark