Kretsmästerskap i Militär Snabbmatch den 1 september

 Publicerat 2019-09-14 (Text: N-A Ekberg. Foto: Peter Schönning)

Nästan ljudlöst genomfördes årets kretsmästerskap i Militär Snabbmatch. Grimstabanan har fått ny bullerisolering, och det är betydligt mer dämpat inne i hallen. På utsidan är det nästan tyst. Trots 109 starter fick kanske till och med gruppen från Östermalm som hade tystnadsretreat i Grimstaskogen en bra dag

Det behövdes inte så mycket stoj hos arrangören heller. SAPK har årligen arrangerat tävlingen på samma plats vid ungefär samma tidpunkt och mestadels med samma skjutledare och övriga funktionärer sedan kretsstyrelsen instiftade mästerskapet 2006. Med en kärna av rutinerade funktionärer och till det gott om nya hungriga krafter kände tävlingsledaren ett visst lugn. Så länge det inte blir strömavbrott så kan det bara gå bra. Tack vare att det fanns regntåliga kritor så började det inte ens att regna förrän till prisutdelningen.

Hela fyra juniorer ställde upp, och kretsmästare blev Leopold Joandi, Salems PK, följd av Alfons Molund, SAPK och Emil Holm, Upplands Väsby PK.

Mästarinna bland de fem damerna blev Liselott Såmark, Stockholmspolisens Skf, före Hanna Eriksson, Lövsta Skf och Maud Rylander, Stockholmspolisen.

Bäste skytte i klassen Veteraner Äldre (nio deltagare) blev Curt Ögren, Upplands-Väsby. Inte nog med det, Curt vann också vapengrupp B på dagens högsta resultat alla kategorier, 572 poäng. MilSnabb är en gren som det tar tid att lära sig, och Curt har skjutit den på elitnivå inom den militära idrotten innan övriga deltagare hört talas om den. Med Curts återkomst till kretsen har det kommit en ny hare att jaga i denna gren.

I klassen Vetraner Yngre blev Peter Cederlöf, Salem, bäst av fyra startande och i Öppen C gick mästartiteln till Daniel Sallros, Mälarhöjdens PS. Det startfältet bestod av hela 35 skyttar. Vinnande C-lag blev Stockholmspolisen lag 1 (Liselott Såmark, Björn Hellström, Ove Anderson), en enda poäng före deras lag 2..

Så är det bara två titlar kvart att fördela, och båda gick till Pelle Carlsson, Lövsta. Han vann både A och R (25 respektive 15 starter).Pelle ingick naturligtvis också i Lövstas segrande A-lag, tillsammans med Peter Stålbrand och Torbjörn Hamrén. Pelle C och Peter S ur vinnande A-laget, samt Magnus Malmlund, Upplands Väsby ur bronslaget) visas på sista bilden.


Kretsmästare junior: Leopold Joandi, Salems Pk


Kretsmästarinna damer: Liselott Såmark, Sthlmspolisens Skf.
Hanna Eriksson, Lövsta Skf             Maud Rylander, Sthlmspolisens Skf


"Jålen" från Roslagens Pistolskyttar


Lagskyttar:
Pelle Carlsson (Kretsmästare i A och R)
Peter Stålbrand, Lövsta Skf          Magnus Malmlund, UVPSK