Här står funktionärerna och går igenom dagens program och arbetsuppgifter,
med flaggan vajande i morgonbrisen.

Mil. Snabb Salem 2019

Publicerat 2019-03-17 (av Thomas Erlansson)

Årets första kretstävling i MILITÄR SNABBMATCH arrangerades av Salems Pk. Närmare ett hundra starter registrerades i alla vapengrupper förutom i A, pga. bullerproblem så här års, när inga blad på träden runt omkring dämpar ljuden utåt. Men MIL SNABB är rolig och - det går fort!

 
Det blev full rulle på morgonen för första Salems funktionären, för skyttarna var sugna på att skjuta då några av dem inte tänkte ta sovmorgon, för de var där före oss funktionärer och stod uppradade på led med bilarna vid bommen innan någon kom och öppnade åt dem och undrade om ”ska” det inte vara någon tävling idag?

Man skjuter 12 serier, dvs. 3 gånger 4 serier på 10, 8 och 6 sekunder på en snabbskyttetavla, även kallad duelltavla. MIL SNABB kan även betraktas som perfekt träning inför årets fältskyttesäsong.

 

 

 Temperaturen låg runt nollan så det var något kyligt i hallen, då var det tur att vädrets makter var tillmötesgående med klarblå himmel och en liten mild bris, så skyttarna kunde stå och värma sig i vårsolen mellan skjutserierna.

Tävlingens högsta resultat på 574 poäng registrerade Pelle Carlsson med B-vapen. Håkan Sjöberg hade högsta poäng i C- vapen med 571 och i R hade Pelle Carlsson högsta poängen med 570 poäng.

Det finns nu ett antal MIL SNABB tävlingar I Stockholmskretsen. ACPK arrangerar.

 Atlassnabben är en serie i tre omgångar i Militär Snabbmatch

Tävlingstillfällen:

Tävling 1: 2019-03-23

Tävling 2: 2019-04-27

Tävling 3: 2019-08-10

LYCKA TILL!