STOCKHOLMSPOLISENS NYBÖRJARTÄVLING

Publicerat 2019-09-22 (Text: Göran Palm. Foto: Göran Palm och Michaela Hägbom)

Lördagen den 14 september hölls den årligen återkommande nybörjartävlingen på Grimsta skjutbana. Arrangören var som vanligt Stockholmspolisens skytteföreningen.

 

Lördagen bjöd på ett soligt och bra skytteväder. Precisionsskjutningen hade 49 st deltagare och fältskjutningen 48 st deltagare. Det är en minskning med 20-25 st sett till de senaste 3 årens deltagarantal och några av de större klubbarna hade inga deltagare med i år. Vi hoppas att det bara är en tillfällig svacka och att deltagarantalet når upp över 70 st igen till nästa år. 

 

I precisionsskjutningen vann Marcus Velin från Bromma Pk på finfina 281 poäng. Tvåa blev Fredrik Furman från Grödinge Psk på 273 poäng och tredjeplatsen knep Arvid Buckard från Rosersbergs Pk på 262 poäng. 

 

Fältskjutningen var mycket jämn. Som vanligt var det poängfältskjutning och maxresultatet var 54 poäng ( 30 träff i 24 tavlor ). Emil Holm från Upplands Väsby kom trea på 51 poäng. Timur Lundholm, Mälarhöjdens Ps och Sebastian Wranå, Håtuna Pssk, gjorde upp om segern i en spännande särskjutning. Båda sköt 52 poäng på fältvarvet. Särskjutningen sköts på station 5 med först stödhand och sedan frihand. Efter dessa skjutningar var ställningen helt jämn, båda hade skjutit 8 träff/ 8 figurer. Vi fortsatte med frihand och då drog Timur det längsta strået då han sköt fullt medan Sebastian noterades för 4 träff/ 4 figurer. Extra imponerande var att segraren Timur tvingades skjuta med ett lånevapen från en annan klubb då hans egna lånevapen åkt hem. 

 

Stockholmspolisens skytteförening tackar alla deltagare och funktionärer både från den egna och andra föreningar för väl genomförda tävlingar och ett gott arrangemang! 

 

Tävlingsledare Göran Palm

 


Precisionsmomentet.

 


Station 2 på fältskjutningen.

 


Station 5 på fältskjutningen.


Särskjutning om segern i fältskjutningen.


Prispallen i fältskjutningen. T.h tävlingsledare  Göran Palm