STOCKHOLMSSERIEN

eller

Den oförglömliga rabarberpajen!
 
Publicerat 2009-06-01 (av Peter Siegel)

 

Stockholmsserien är en precisionstävling i olika divisioner där kretsens föreningar ställer upp med fyrmannalag och skjuter klubbmatcher på fyra serier både hemma och borta. En seger ger 2 poäng, eventuellt oavgjort ger en poäng för vardera lag, medan de som förlorar kammar noll. Denna serietävling är mycket populär då skyttarna kommer runt i staden och träffar många medlemmar i andra föreningar på deras ibland lite avsides belägna skjutbanor.

 

Det bästa med Stockholmsserien är dock den sociala samvaron EFTER matcherna där det är kutym att hemmalaget bjuder på kaffe & bullar eller något annat gott, men oftast färdigköpt. Katarina Psf mötte för några år sedan Stockholms Kvinnor och bjöd då på hembakad rabarberpaj med vaniljsås. Det har motståndarlagets damer aldrig glömt utan pratar om det än idag. ”Konditormästare” var KPSF:s Peter Siegel som har världens godaste recept på paj och i vars trädgård rabarbern frodades. ”Tyvärr” steg Katarina upp i division 2 och möter inte längre dessa trevliga flickor som nu går miste om den goda pajen.

 

Den 25 maj 2009 var det då dags för Katarina lag 3 att skjuta den tredje matchen i serien genom att möta ett lag från Stockholms Luftvärn under ledning av Tomas Toman. Rabarbern hade växt till sig till lagom storlek och smak och det var dags igen att bjuda på rabarberpaj och höra motståndarlagets kulinariska bedömning! Samma reaktion även denna gång, Luftvärnets skyttar ville ”beställa” paj även till nästa år och då till och med ta med sina fruar och barn!

– Men, om vi skulle åka ner i division 3 igen - då möts vi inte längre! Menade Katarinas lag.

– Då följer vi med er ner – bara vi får rabarberpaj igen! Svarade Luftvärnet.

 

Resultaten och vem som vann och tog 2 poäng kommer snart att vara glömda, men aldrig Katarina Psf:s goda och hembakade rabarberpaj med den fluffiga vaniljsåsen, samt den trevliga och roliga samvaron med motståndarlaget!Luftvärnets skyttar (vä) "beställde" Katarinas rabarberpaj även till nästa säsong!


Den berömda rabarberpajen!